< >
Facebook Twitter Email
All-inclusive

Classic Gym

Yoga

WAT IS YOGA?
Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. De yoga van de filosoof Patanjali, die ongeveer 200 jaar voor Christus leefde, vertegenwoordigt de langdurige ontwikkeling van yoga als filosofische stroming. Yoga is naast een filosofie ook een leefwijze en een oefen methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken te zijn (lichaam en geest, buiten en binnen, spanning en ontspanning, enz). Hierdoor komen we uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

BALANS TUSSEN LICHAAM EN GEEST
In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

VOORDELEN VAN YOGA
- Beter te ontspannen
- Op de juiste manier leren ademen
- Advies van huisarts/ fysiotherapeut
- Meer tijd voor mezelf
- Meer tot mezelf komen
- Meer bewust worden van mijn lichaam
- Meer beheersing van mijn lichaam
- Mijn evenwichtsgevoel verbeteren
- Soepeler worden
- Mijn spiritualiteit ontwikkelen

WELKE VORMEN BIEDEN WIJ AAN?
HATHA YOGA
Hatha Yoga is een dynamische vorm van Yoga en zeer geschikt voor een ieder die wil werken aan kracht en flexibiliteit

YIN YOGA
Yin Yoga is een laagdrempelig vorm van Yoga en zeer geschikt voor mensen met klachten of van hogere leeftijd. Yin Yoga kenmerkt zich met name door het vasthouden van de houdingen voor meerdere minuten. Hierdoor wordt het bindweefsel en de ligamenten versterkt en versoepeld terwijl de spieren ontspannen.