< >
Facebook Twitter Email
All-inclusive

Classic Gym

Voedingsplan

Regelmatig bewegen en gezond eten, de basis ingrediënten voor de behandeling van (pre) diabetes mellitus type 2.

Gezond eten doe je zo
Drink dagelijks minstens 1,5 liter. Heel belangrijk, omdat water een echte basisbehoefte is. Het hoeft echt niet alleen water te zijn, ook koffie, thee, zuivel en sappen tellen mee.

Eet veel groenten en fruit
De officiële aanbeveling is 200 gram groenten en 2 stuks fruit, maar geneer je niet om er meer van te eten. Eet ze bij elke maaltijd en ook als tussendoortje.

Vezelrijk goed voor de energie
Vezelrijke producten als brood, granen, peulvruchten en aardappelen passen bij elke maaltijd en zijn een goede energiebron. Kies het liefst voor de volkorenproducten.

Gebruik voldoende vetten
Vet is namelijk niet ongezond, integendeel, het is een essentieel onderdeel van je voeding. Kies wel voor gezonde vetten en die zitten in vette vis, noten en olie. Eet minstens 1 keer per week vette vis, zoals makreel, zalm, haring of paling.
Ook eiwitten heb je elke dag nodig. Eiwitrijke producten zijn bijvoorbeeld: vlees, zuivel, eieren en vis. Kies bij voorkeur voor de magere varianten, zoals mager vlees en halfvolle of magere zuivel.

En verder?
Natuurlijk hoort snoepen en snacken er ook bij. Hoeveel je daarvan kunt eten? Dat hangt af van je activiteiten en je eetpatroon.

Tip voor (pre)diabeten
Bij (pre)diabetes mellitus type 2 zijn er nog een aanvullend advies: verdeel de maaltijden goed over de dag. Gebruik 3 hoofdmaaltijden en indien gewenst 3 tussendoortjes.

De diëtist helpt u in een persoonlijk gesprek met praktische adviezen te komen tot een gezonde leefstijl. Ze geeft informatie over het diabetesdieet en uitleg over het inpassen van de dieetadviezen in uw dagelijks leven.