< >
Facebook Twitter Email
All-inclusive

Classic Gym

Wat is prediabetes

Prediabetes is een voorfase van diabetes type 2. Het lichaam wordt in deze fase al minder gevoelig voor insuline en heeft hierdoor meer moeite met de verwerking van glucose (bloedsuiker). De bloedsuikerwaarden zijn al iets hoger, maar nog niet zo hoog dat iemand diabetes heeft. Mensen met prediabetes hebben ook nog niet de symptomen van diabetes, of ze hebben die slechts een beetje.

Prediabetes behandelen en terugdraaien
Prediabetes kan overgaan in diabetes, als het niet behandeld wordt.  Door op tijd in te grijpen is prediabetes terug te draaien, in tegenstelling tot diabetes.  De behandeling van prediabetes is een gezondere leefstijl: afvallen, gezond eten en meer bewegen. Hierdoor worden de bloedsuikerwaarden weer normaal.

Schade aan hart- en bloedvaten en ogen
Mensen met prediabetes hebben nog geen ‘echte’ diabetes. Toch kunnen hart- en bloedvaten en ogen door prediabetes al schade oplopen. Hart- en vaatziekten en slechtziendheid zijn mogelijke gevolgen van diabetes.

Symptomen van (pre) Diabetes
Vaak zijn het signalen als extreme dorst en honger, onverklaarb aar gewichtsverlies, snel vermoeid zijn, vaak plassen een algemen prikkelbaarder en wazig zien die aangeven dat je moet gaan oppassen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te gaan afvallen of te gaan diëten, Ook kun je er voor zorgen dat je meer lichaamsbeweging krijgt, of stoppen met roken. Dit zal gelijktijdig zorgen voor een verlaging van je bloeddruk en het cholesterol gehalte in je bloed.