< >
Facebook Twitter Email
Gratis Proefweek

Classic Gym

Coretraining

Core training is ‘hot’:

De term ‘core training’ of ‘rompstabiliteit’ is een steeds vaker gehoorde term. Je kunt geen boekje of magazine openslaan of je komt het wel tegen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Wat is het?

‘Core’ betekent letterlijk kern. Dus wanneer we het over core training hebben, dan gaat het over oefeningen die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken.

Waar is het goed voor?

Of je nu een fanatieke sporter bent of nog nooit van je leven een sportschool van binnen hebt gezien, iedereen heeft baat bij core oefeningen. Je maakt je lichaam sterker en gezonder waardoor je dagelijkse oefeningen en handelingen veel functioneler kunt uitvoeren zonder daarbij blessures op te lopen. Je zult zien dat het tillen van zware boodschappen of het slaan met een tennisracket je een stuk gemakkelijker af gaat. Daarnaast werk je aan een goede houding en balans en kunnen klachten aan de onderrug verdwijnen.

En niet onbelangrijk: je middel wordt nog eens een stuk strakker ook.

Het idee achter core training is dus het trainen van de dieper liggende rompspieren. Hiervoor kun je met losse gewichtjes (dumbels) of met een gymbal werken. Maar je kunt bepaalde oefeningen ook prima zonder hulpattributen doen.

Hoe te trainen bij Classic Gym

Binnen ons fitnesscentrum heeft Core training een vaste plaats gekregen en kan op de volgende manieren gedaan worden.

Corelijn

In onze fitnessruimte hebben wij een speciale lijn uitgezet welke eenieder kan doen tijdens, voor of na de groepsles of fitnesstraining. Deze lijn, met een zestal oefeningen, zorgt ervoor dat de kern volledig en effectief wordt getraind.

Integratie Fitnessschema

In overleg met uw Personal Coach kan er ook voor gekozen worden om core training middels speciale oefeningen of de corelijn te integreren in uw fitnesschema.

Groepslessen

Wij beschikken over meerdere groepslessen waarbij training van de stabiliteit van de romp een essentieel onderdeel van de les is, of zelfs het doel is.
Het gaat hierbij om CxWorx, Bodybalance, groepsfitness en vanaf 1 mei ook XCORE